Wij zijn Gerrit en Joke Roelofs en wonen in Westerhaar samen met onze Berner Sennenhond Marte.

Onze eerste honden waren twee Golden Retrievers, die hebben we tien jaar gehad en we hebben ook een keer een nestje gefokt. Toen de laatste Golden overleed, wilden we overstappen naar een ander ras, want ons oog was al menig maal gevallen op een Berner Sennenhond. Via vrienden van ons die zelf al jaren een Berner Sennenhond hadden kwamen we terecht bij Alie en Roel Stevens in Borculo. Bij hun hebben wij onze eerste Berner gehaald: Josca Banou uit het Galgenveld. Toen ze één jaar oud was, wilden we er graag een Berner bij, we hadden altijd twee honden gehad en vonden het voor Banou ook mooier dat ze wat gezelschap kreeg. We kwamen toen terecht bij Piet en Lydia Bood in Akersloot en daar haalden we onze Gravin Jitske of Sofie’s Pride op. Met Banou en met Jitske hebben we allebei twee nestjes gefokt.

Uit de combinatie van Jitske en Okkie von Ramac hebben we onze Bente aangehouden. Ze werd op de raskeuring goedgekeurd met een “U” (uitmuntend) voor karakter en een U voor exterieur. Tot onze grote teleurstelling bleken echter haar heupen niet goed te zijn en was fokken met haar dus niet mogelijk. Uiteraard is ze gewoon bij ons blijven wonen. In decemnber 2012 is ze op een leeftijd van negen jaar overleden.

 

 

Uit de combinatie van Jitske en Barancourt hebben we onze Jonne aangehouden. Op de raskeuring is ze goedgekeurd met een ZG voor karakter en een U voor exterieur. Jonne heeft drie prachtige nestjes gehad. Meer hierover kun je vinden onder pups.

Banou, Jitske en ook onze Jonne zijn inmiddels overleden. We zijn blij met onze Marte. Marte is een dochter van Kayla of the Hunting Highway (zus van Jonne) en Potok van ’t Rijkenspark en is geboren bij de familie Berkhof uit Vriezenveen. Ze is goedgekeurd op karakter en exterieur en ook haar heupen en ellebogen zijn prima. Ze heeft in 2012 haar eerste nestje gehad. Meer hierover bij pups.
Meer over de afstamming en foto’s van Marte kunt u bekijken onder onze honden.

Wij zien onszelf als echte liefhebbers van de Berner Sennenhond. Al onze honden en pups worden in huiselijke kring grootgebracht. We fokken volgens de regels van de Vereniging de Berner Sennenhond (VBSH) en letten vooral op gezondheid (lang leven), karakter en niet te vergeten exterieur. Onze voorkeur gaat uit naar zware, rastypische Berners.

Gerrit en Joke Roelofs

 
   
 
     

Copyright © Of the Hunting Highway